Kesällä häitä on upea juhlia rannalla jossakin eksoottisessa maailmankolkassa, jossa auringonlasku värittää horisontin romanttisen vaaleanpunaiseksi hääparin lukiessa vihkivalojaan toisilleen. Vaikka romanttiset rantahäät ovatkin monen mielestä todella upeat, todellisuudessa niiden valmistelu ja niihin pukeutuminen on vaikeata. Etenkin morsiamen ja juhlavieraiden tulee ottaa monta seikkaa huomioon pukeutuessaan eksoottisiin ulko-olosuhteisiin. Anamme sekä morsiamelle että juhlavierailla vinkkejä siihen, miten rantahäihin löytää päälle sopivaa puettavaa.

Romanttisissa rantahäissä morsian on huomion keskipiste. Rantahäitä viettävälle morsiamelle sopii päälle kevyet ja mukavat vaatteet, joissa on helppo liikkua rantahiekan keskellä ja jotka kestävät pientä tuulta ja tuisketta. Sifongista ommeltu ilmava hääpuku empire-mallisella leikkauksella sopii loistavasti modernin morsiamen päälle. Useat sifonkikerrokset ja elegantti timantein koristeltu huntu tekevät tyylistä todella romanttisen.

Kaunis pitsikirjailtu mekko alaspäin levenevällä helmalla sopii myös mainiosti morsiamen päälle rantahäissä. Romanttinen pitsikangas toimii myös eksoottisessa rantaympäristössä, kunhan asua muuten tasapainottaa rennoilla asusteilla ja kampauksella. Mallia kannattaa ottaa modernista hippityylistä, jossa luksus yhdistetään käytettyihin ja käsintehtyihin asusteisiin ja rentoihin lainekampauksiin sekä kevyeen meikkiin.

Modernista romantiikasta pitävä morsian pukeutuu rantahäihin selästä avoimeen puhtaan valkeaan slip on mekkoon, joka korostaa vartalon parhaita puolia.  Kevyestä satiinikankaasta ommeltu mekko liikkuu rannalla upeasti tuulenvireen mukana ja samalla mekolla voi bilettää pitkälle yöhön asti ilman tarvetta vaihtaa asua toiseen kesken iltaa. Selästä avoin maata viistävä slip on mekko on todella elegantti ja seksikäs, mutta se ei kuitenkaan ole millään tapaa yliampuva. Se sopii etenkin intiimimpiin hääjuhliin, joissa pukukoodi on rento. Yksinkertainen mutta elegantti slip on näyttää upealta ruskettunutta ihoa vasten ja sen pariksi morsian voi pukea koristeelliset kengät ja romanttisen kukkaseppeleen tai pienen tiaaran.

Rantahäihin morsiamen ylle voi sopia myös lyhyt häämekko. Vaikka usein ajatellaankin, että häämekon tulee olla pitkä, tuottaa pitkä helma rantahäissä enemmän stressiä kuin lyhyt helma. Lyhythelmainen mekko perhoshihoilla näyttää upean romanttiselta. Lyhythelmaiseen mekkoon kannattaa yhdistää näyttävästi koristellut korkokengät, mutta jos hääjuhla on kovinkin rento voi kengät jättää kokonaan rantaosion ajaksi pois. Lyhythelmaisen mekon kanssa kauniilta näyttää värikäs kukkaseppele ja pieni morsiuskimppu.

Liian tiukat ja koristeelliset kermakakkumekot kannattaa rantahäissä unohtaa, sillä ne näyttävät hieman hassuilta rantaympäristössä eivätkä sovi rantahiekalle, vaikka vihkitapahtuma tapahtuisikin katoksen alla. Morsiamelle on tärkeätä se, että hän pystyy kävelemään tuskastumatta ympäriinsä eikä se onnistu tiukoissa ja painavissa vaatteissa rannalla. Morsiamen kannattaa pitää mielessä se, että rantahäissä ollaan viime kädessä täysin sään armoilla ja häämekon tuleekin tästä syystä kestää sadepisarat, hikoilun, hiekan ja tuulen tuiskeen. Koristeelliset leveähelmaiset häämekot ovat tietysti romanttisia, mutta sopivat paremmin toisen tyyppiseen häätilaisuuteen.

Vieraiden kannattaa rantahäihin kutsun saatuaan ottaa ensimmäisenä selvää siitä, onko kyseessä rento häätilaisuus vai virallisempi vastaanotto ja millaiseen paikkaan siirrytään juhlimaan rannalta. Juhlamekko häihin kannattaa nimittäin aina valita tilaisuuden luonnetta kunnioittaen. Jos seisomista ja kävelyä kertyy paljon, kannattaa vaatevalinnoissa keskittyä etenkin siihen, että vaatteissa on mukava olla ja niissä pystyy kävelemään luonnon keskellä. Rennompi tilaisuus tekee pukeutumisesta helppoa, sillä päälle voi pukea esimerkiksi kevyen kaftaanimallisen mekon, batiikkivärjätyn hippimekon tai vaikkapa trendikkään satiinihaalarin. Jos tilaisuus on kuitenkin juhlavampi, joutuu pukeutumista miettiä hieman tarkemmin. Klassinen A-linjainen satiinimekko näyttää naiselliselta ja sopii hyvin virallisempaan häätilaisuuteen. Klassinen kotelomekko romanttisessa kukkakuvioissa sopii myös virallisempaan hääjuhlaan ja etenkin heille, jotka pelkäävät rannalla kaatuvansa pitkiin helmoihin.

Similar Posts